• Planer på att importera en bil?

    Vi hjälper dig med transporten!

  • Planer på att importera en båt?

    Vi hjälper dig med transporten!

  • Planer på att importera en MC?

    Vi hjälper dig med transporten!

I Sverige

När MC.n kommer till Sverige ordnar vi med den svenska införtullningen. Svenska Tullverket kräver ett originalkvitto på köpet som du måste visa upp. Vi får din Original Title sänd direkt till oss och du får den skickad till dig med rekommenderad post när allt är klart.

Vi meddelar dig det belopp som blir aktuellt för din transport. Det innefattar tull, moms samt frakt. Dessa kostnader skall du betala in till vår bank och sedan mailar du oss insättningskvittot så vi kan se när dina pengar kommer in.

Är din MC äldre än 30 år kan man i vissa fall få tull- och momsnedsättning. MC.n måste då klassificeras som samlarfordon. Du måste meddela oss före ankomsten om din MC skall tullas in som samlarfordon.

Är din MC flyttsak gör man vanligtvis importförtullningen själv. Läs mer om vad som gäller och vad som krävs för att få din motorcykel klassificeras som flyttgods under MC som flyttsak.


När din MC lossats och införtullningen är klar kan du hämta den på vår terminal i Göteborg. Vill du ha hjälp med hemtransporten ordnar Scanlink leverans ditt du önskar. Det som är kvar är att ansökan om ursprungskontroll hos Transportstyrelsen samt att registreringsbesiktiga MC.n. Behöver du hjälp eller tips kring detta kontakta oss.

Tänk på att även ordna en giltig trafikförsäkring.