Bil som flyttsak - Scanlinkcars

Bil som flyttsak

Efter att ha bott och utnyttjat din bil i USA under minst 12 månader (i vissa fall 6 månader), får du ta med din bil hem som ”flyttsak” utan att erlägga vare sig tull eller moms.

Själva transporten går till på vanligt sätt men är din bil ”flyttsak” måste man kunna styrka det med fler dokument än vid vanlig import.

Förtullning

I normalfallet åker du själv till Tullverket och gör förtullningen. Har du svårt att komma till Göteborg för att göra detta, kan vi som ombud ordna förtullning till en extra kostnad.

För dig som ordnar förtullningen själv;

Du måste själv beställa tid för införtullning och komma till Göteborg för att personligen vara med. Denna procedur måste du beställa tid för i god tid. Tänk på att försöka få en tid hos Tullen mellan kl. 10-12, detta för att kunna hämta upp Original Title hos Scanlink, åka till Tullverket och sedan hinna till terminalen för att hämta ut bilen innan den stänger kl. 16.

Tullverket kräver ytterligare handlingar vid flytt, t.ex. arbetsgivarintyg och pass. Kontrollera alltid med Tullen vilka dokument som gäller i just ditt fall. 

Datumet på vår avisering är beräknat lossdatum på vår terminal. Stäm av med oss innan du åker till Göteborg så ingen försening uppstått.

Terminalavgift + eventuella andra kostnader som vi meddelar skall betalas till vårt konto så att beloppet är synligt för oss innan hämtning kan ske.

Efter du varit hos Tullverket kan bilen hämtas ut på terminalen genom att visa upp utlämningssedeln du får från tullen, förutsatt att vi har mottagit betalning. Även giltigt legitimation ska visas upp.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.