Frågor & Svar

Kan jag ta hem en bil från någon annastans än USA?

Ja! Vi tar hem mycket bilar från USA och Dubai men även från andra länder. Ring eller skicka ett mail så hjälper vi dig.

Jag behöver hjälp att hämta bilen hos säljaren. Kan ni ordna det?

Ja! Meddela oss var din bil befinner sig så hämtar vi. 

 Hur vet jag att bilen inte skadas under transporten?

Vi arbetar endast med välenommerade agenter som är experter på lastsäkring av fordon. Men yttre omständigheter som oväder på sjön rår ingen på så tänk på att en transportförsäkring är bra att teckna. Vi hjälper dig med det.

Vad kostar det att ta hem en bil?

Det beror givetvis på var din bil befinner sig och vilka delar av transporten du vill ha hjälp med. Kanske säljaren levererar bilen till vår terminal utomlands så du slipper kostnader för att hämta upp bilen. Kanske väljer du att hämta på vår terminal och undviker då utkörningkostnaderna i Sverige. Det enklaste är att du skickar oss en prisförfrågan så får du ett pris på just din tranport.

Jag vet inte var min amerikanska Title tagit vägen, kan ni få fram den?

Titlen skickas till vår agent i USA av säljaren för att bilen skall kunna tullas ut ur USA. Vi får den sedan skickad till oss och om det passar kan du komma till vårt kontor i Göteborg och hämta den eller så postar vi den hem till dig.

Måste jag betala tull på min bil?

Personbilar i Sverige belastas med tull och införselmoms normal sett. Kan din bil klassas som samlarfordon slipper du tullen och betalar bara halva momsen. Flyttar du till Sverige och då tar med dig en bil kan den i vissa fall klassas som flyttgods och då blir det ingen tull eller moms. Fråga oss om du är osäker.

Jag flyttar hem från utlandet. Kan jag lägga lite av mina flyttsaker i bilen som också skall till Sverige?

Ja, men bara om bilen skeppas i en container och det inte påverkar förmågan att hantera bilen. Vid roro är det inte tillåtet. Eventuellt kommer det till en administrativ kostnad och tänk på att flyttsakerna behöver tullas in separat, de ingår inte i bilens värde.

Jag tänker ta hem bildelar tillsammans med min bil. Kan jag lägga grejorna inne i bilen?

Ja, se ovan. Samma regler gäller för flyttsaker som för bildelar. Får det inte plats fungerar det oftast bra att packa i en låda som kan åka tilsammans med bilen i samma container. Hör med oss så ger vi dej ett bra pris.

Kan jag ta hem andra typer av fordon?

 Ja! Vi kan ta hem traktorer, husbilar, bussar eller något annant kul du hittar.

Kan man köpa en båt var som helst och ta hem?

I princip ja, men tänk på att din båt skall var godkänd i Europa, alltså CE-märkt.

Det verkar dyrt att ta hem flyttgods, varför är det så?

Låter du en flyttfirma packa och transportera ditt bohag blir det dyrt. Sköter du packningen själv och skickar flyttsakerna i vår regi blir det en helt annan prisbild. Men tänk på att godset måste klara att transporteras tillsammans med vanligt gods.

Kan jag flytta hela mitt bohag i en egen container?

Ja! Men tänk på att dina saker måste klara en sjötransport. Det är alltså viktigt att emballera ordentligt och att lastsäkra godset. Prata gärna med oss om lämplig försäkring.

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.