Frågor & svar - Scanlinkcars

Frågor & Svar

Kan jag ta hem en bil från någon annastans än USA?

Ja! Vi tar hem mycket bilar från USA och Dubai men även från andra länder. Ring eller skicka ett mail så hjälper vi dig.

Spelar det någon roll var i USA jag köper min bil?

Nej! Vårt agentnätverk täcker hela USA och vi skeppar ut från olika hamnar beroende på var din bil befinner sig.

Jag behöver hjälp att hämta bilen hos säljaren i USA. Kan ni ordna det?

Ja! Meddela oss var din bil befinner sig så hämtar vi. 

 Hur vet jag att bilen inte skadas under transporten?

Vi arbetar endast med välenommerade agenter som är experter på lastsäkring av fordon. Men yttre omständigheter som oväder på sjön rår ingen på så tänk på att en transportförsäkring är bra att teckna. Vi hjälper dig med det.

Vad kostar det att ta hem en bil?

Det beror givetvis på var din bil befinner sig och vilka delar av transporten du vill ha hjälp med. Kanske säljaren levererar bilen till vår terminal utomlands så du slipper kostnader för att hämta upp bilen. Kanske väljer du att hämta på vår terminal och undviker då utkörningkostnaderna i Sverige. Det enklaste är att du skickar oss en prisförfrågan så får du ett pris på just din tranport.

Hur lång tid tar det att få hem en bil från USA?

Det beror lite på. Själva sjötransporten är ganska konstant hamn - hamn. Givetvis tar det längre tid från västkusten än från östkusten  men det kan ta allt ifrån 3 till 7 veckor i USA att förbereda inför transporten beroende på om vi skall hämta hos köparen, om bilen levereras till vår terminal, om alla papper är på plats för exportförtullning o.s.v. 

Hur snabbt kan jag få ut min bil från er terminal när båten kommit in?

I god tid innan ankomst får du uppgifter från oss på vilka kostnader du skall betala in i form av t.ex. terminalhantering och tull och moms. Är dessa kostnader på pats hos oss i tid går det snabbt att hämta upp bilen.

Jag vet inte var min amerikanska Title tagit vägen. Kan ni få fram den?

Lugn, det finns en rutin kring hanteringen av Titeln. Den skickas till vår agent i USA av säljaren för att bilen skall kunna tullas ut ur USA. Vi får den sedan skickad till oss. Om det passar dig kan du komma till vårt kontor i Göteborg och hälsa på och hämta den. Eller så postar vi den rekommenderat hem till dig för att vara säkra på att den inte försvinner i posthanteringen. 

Måste jag betala tull på min bil?

Personbilar i Sverige belastas med tull och införselmoms normal sett. Kan din bil klassas som samlarfordon slipper du tullen och betalar bara halva momsen. Flyttar du till Sverige och då tar med dig en bil kan den i vissa fall klassas som flyttgods och då blir det ingen tull eller moms. Fråga oss om du är osäker.

Jag flyttar hem från utlandet. Kan jag lägga lite av mina flyttsaker i bilen som också skall till Sverige?

Ja, men bara om bilen skeppas i en container och det inte påverkar förmågan att hantera bilen. Vid roro är det inte tillåtet. Eventuellt kommer det till en administrativ kostnad och tänk på att flyttsakerna behöver tullas in separat, de ingår inte i bilens värde.

Jag tänker ta hem bildelar tillsammans med min bil. Kan jag lägga grejorna inne i bilen?

Ja, se ovan. Samma regler gäller för flyttsaker som för bildelar. Får de inte plats fungerar det oftast bra att packa i en låda som kan åka tilsammans med bilen i samma container. Hör med oss så ger vi dej ett bra pris.

Jag har hittat delar till min bil som jag vill ta hem. Fixar ni den transporten också!

Yes! Vi ordnar hemtransport till din dörr med båt eller flyg. Skicka ett mail så tar vi fram pris.

Kan jag ta hem andra typer av fordon?

 Ja! Vi kan ta hem traktorer, husbilar, bussar eller något annant kul du hittar.

Kan jag köpa och ta hem en motorcykel till Sverige?

Javisst! Du hittar mycket information på hemsidan men saknar du något kontaktar du oss bara så tar vi fram en lösning för dig.

Kan man köpa en båt var som helst och ta hem?

I princip ja, men tänk på att din båt skall var godkänd i Europa, alltså CE-märkt. Vi seglar inte hem båtar utan transporterar dem i container eller via roro.

Det verkar dyrt att ta hem flyttgods, Varför är det så?

Låter du en flyttfirma packa och transportera ditt bohag blir det dyrt. Sköter du packningen själv och skickar flyttsakerna i vår regi blir det en helt annan prisbild. Men tänk på att godset måste klara att transporteras tillsammans med vanligt gods.

Kan jag flytta hela mitt bohag i en egen container?

Ja! Men tänk på att dina saker måste klara en sjötransport. Det är alltså viktigt att emballera ordentligt och att lastsäkra godset bra inne i containern. Prata gärna med oss om lämplig försäkring.

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.