MC som flyttsak - Scanlinkcars

MC som flyttsak

Efter att ha bott och använt din MC i USA under minst 12 månader (ibland 6 månader), får du ta med din MC hem som flyttsak. Då behöver du inte betala tull eller moms.

Själva transporten går till på vanligt sätt men är din MC en flyttsak sänder vi dig även en Flyttsaksanmälan som du skall fylla i.

Förtullningsprocessen
I normalfallet åker du själv till Tullverket och gör förtullningen. Har du svårt att komma till Göteborg för att göra förtullningen, kan Scanlink som ombud ordna med förtullning till en extra kostnad.

För dig som ordnar förtullningen själv gäller;

Du måste beställa tid för införtullningen och komma till Göteborg för att personligen vara med. Försök få en tid hos Tullen mellan kl. 10-12. Då kan du hämta upp original titlen hos Scanlink, därefter åka till Tullverket och sedan hinna till terminalen för att hämta ut MC.n innan den stänger kl. 16. Du hämtar ut MC.n på terminalen mot att du visar upp en s.k. utlämningssedel du får från Tullen.

Tullverket kräver ytterligare handlingar vid flytt, t.ex. arbetsgivarintyg och pass. Kontrollera alltid med Tullverket vilka dokument som gäller i ditt fall.

Det datum du får på vår avisering är ett beräknat lossdatum på vår terminal. Stäm av med oss innan du åker till Göteborg så att ingen försening uppstått.

Terminalavgift + eventuella andra kostnader som vi meddelar dig, skall betalas till vårt konto. Pengarna måste finns synliga på vårt konto innan hämtning kan ske. Även giltig legimation ska visas upp.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.