Frakta bil till USA - Scanlinkcars

Frakta bil till USA

2015-10-23

Scanlink erbjuder prisvärda lösningar på att frakta er bil, motorcykel eller annat fordon till USA.

Oavsett om du ska flytta till USA och funderar på att ta med er bil eller om du har sålt en bil till en amerikan kan vi hjälpa er.

Genrellt sett finns det inga samlastningar i container till USA då det helt enkelt inte skeppas tillräckligt många bilar privat till USA för att få någon fyllnadsgrad. 

 

Det mest prisvärda alternativet är att skeppa bilen på ett roro-fartyg. Prisbilden skiljer sig inte mycket från att skeppa en bil från USA till Sverige.

Nackdelen med roro är att man ej bör/får lasta något i bilen (inte ens vinterdäck). Bilen ska vara ren, rulla och helst vara körbar.

 

Vill man samtidigt skeppa med tillbehör till bilen eller flyttgods är container alternativet. Genom vårt kontaktnät täcker vi hela Sverige samt hela USA och kan skräddarsy en lösning för er.

 

Tänk på att det finns en del restriktioner i USA och man måste uppfölja något av följande för att kunna importera bilen i USA:

1) Tidigare USA-registrerad bil, Har bilen tidigare varit registrerad i USA och man har kvar den amerikanska titlen är det ok.

2) 25 år eller äldre, (rallybilar och en del udda bilar kan fortfarande behöva ansäka om importtillstånd först)

3) Importlicens (Som exempel, ska du skicka över en nyare Mercedes måste du ansöka om detta först till Mercedes i USA)

 

Varmt välkomna att höra av er med frågor eller prisförfrågningar.

 

Scanlink Transport & Logistics AB

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.